Drukkerij Kedde Persoonlijk Contact Mensenwerk

Met mensen maak je het verschil

Erik Kedde (directeur):”Wij zijn één van de weinige drukkerijen die nog midden in de Amsterdamse binnenstad zitten. Ik vind dat belangrijk. We onderhouden persoonlijk contact met onze klanten; die lopen vaak even binnen, komen langs op de fiets om bij de pers te kijken hoe het drukwerk eruit ziet. Bij drukkerij Kedde lopen betrokken mensen rond met veel verstand van drukwerk. Hiermee onderscheidt je jezelf als drukkerij. Iedereen heeft vrijwel dezelfde drukpersen staan; dus alleen met ervaren, betrokken mensen maak je het verschil”.

We houden van direct contact

Marcel (voorbereiding): “We zijn flexibel hier bij Kedde. Aanleveren in Mac format of Windows: maakt allemaal niet uit. We houden van direct contact, dat is in iedereen’s voordeel. Genoeg klanten kunnen meteen naar mij doorlopen om hun ontwerp te bespreken. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Je beperkt het risico op foutjes. Ik loop ook vaak even naar één van de drukkers om iets te bespreken, of andersom. We werken hier dus niet allemaal op ons eigen eilandje. Zo haal je gewoon het beste uit elkaar. Dat is denk ik best wel uniek onder drukkerijen.”

Als je plezier hebt ben je goed bezig

Henk (drukker): “Drukken is nog altijd ambachtswerk, veel meer dan men over het algemeen denkt. Velen denken dat je op een knopje drukt, gaat zitten en het rolt er uit. Maar dat is absoluut niet waar. Elke opdracht is maatwerk. Je moet er veel gevoel voor hebben, en dat leer je alleen door jarenlange ervaring. Bij Kedde werk ik met de Speedmaster, een pers waar ik verschrikkelijk blij mee ben. Ik speel er mee als een muzikant op een instrument. En zodra je plezier hebt in je vak, ben je goed bezig!”

Drukkerij Kedde is persoonlijk

Jos (drukwerkbegeleiding): “Kedde staat voor voor zorgvuldig, flexibel en persoonlijk. Je bent een soort kledingmaker; iedere klant heeft zijn eigen wensen, budget en ideeën over kleurgebruik of papiersoort. Mijn uitdaging bestaat uit het helpen van de klant aan mooi drukwerk zonder dat de kosten uit de hand lopen. Om een voorbeeld te geven, je hoeft niet altijd vier kleuren te gebruiken om aan een luxe uitstraling te komen. Een mooie papiersoort kan dat effect ook creëren. Oog voor detail en betrokkenheid, dat heb je nodig in dit vak.”